За нас

Прочетете повече за Радио Добруджа

За нас


Уважаеми Дами и Господа,
           Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание частно регионално радио “Добруджа”, което разпространява програмата си в ефира на честота 91.9 MHz..
           По настоящем реализираме най-доброто покритие в региона, сравнено с останалите работещи радиа, благодарение на удачно техническо решение на разположение на предавателните съоръжение и висока мощност на предавателите. Разпространението на радиото достига граничните точки на Изток - Черно море, на Север – надхвърля границата ни с Румъния, на юг – област Варна, на Запад – област Шумен.
           Профилът на програмата е информационно–музикален, програмата на радио “Добруджа”  е съобразена със спецификата на Добруджа и има за свои акценти местната тематика по различни проблеми, както и културните, етнографски и други особености на хората живеещи в областта.
           Програмата се изработва от 15 човека / водещи, репортери и звукорежисьори / кореспонденти за региона и няколко специализирани екипа изготвящи съвместни продукции. Големият екип на радиото ни прави водещи по отразяване на регионалните събития и е своеобразен генератор на новини от Добруджа. Постигнатите резултати по изработване на колективен медиен продукт, големия професиолизъм на екипа и опита придобит през годините ни правят желани партньори от неправителствените организации по проекти на различна тематика. Имаме амбицията да сме полезни на всички слоеве на обществото, но особен акцент в програмата ни са проблемите на малкия и средния бизнес, земеделските стопанства и агрофирмите.
             На този етап радиото реализира програма с 70 % собствена продукция.
             Радио “Добруджа” е единствено с местна програма и има слушаемост в региона над 70 %. 
            От 2002 г. радио “Добруджа” е член на най-голямата организация на електронни медии в България, а именно Асоциацията на Българските Радио Оператори / АБРO /.
 
 
               РАДИОТО е част от Медийна група „Добруджа” заедно с видео-канал Добруджа ТВ,                                         Информационна Агенция Добруджа и вестник "Седмичен ГЛАС".
Фейсбук страницата на групата е с над 62 000 последователи от нашата страна и от чужбина.

Facebook

Времето